A fotósorozattal szeretnék szolidaritást vállalni a nők elleni bántalmazások áldozataival. Én szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a megszokott beszólogatásokon kívül nem ért semmilyen atrocitás, de sajnos a közeli ismerőseim között vannak olyan hölgyek, akiket nem csak szavakkal bántalmaztak. 
"A magyar és a nemzetközi adatok is azt mutatják, minden ötödik nő él vagy élt olyan párkapcsolatban, amelyben partnere bántalmazta őt. Magyarországon minden héten meghal egy nő családon belüli erőszak következtében.
És mindez csak a jéghegy csúcsa, ugyanis a nők elleni erőszaknak rengeteg más formája van, a szóbeli erőszaktól, a lelkin át a szexuális erőszakig." (forrás: https://merce.hu/2017/11/25/8-tevhit-a-nok-elleni-eroszakrol/)
A nők elleni erőszakról még több információt a NANE Egyesület honlapján találhatunk.
A sorozat felépítése: Minden ruhaszett esetében 2 képet készítettem. Az első a félelemben élő, szomorú, reményvesztett nőt mutatja be. A másodikon a ragyogó, magabiztos, felszabadult nő látható. Az utolsó kép értelmezését rátok bízom: felemeljük, segítjük egymást, vagy éppen az ellenkezője?
Köszönöm a profi munkát: 
Styling: Klausz Annavirág, Nerpel Nikoletta / Modellek: Örvendi Cintia, Horváth Laura / Smink: Villás Brigitta / Frizura: Lesták Diána (Ruhák: Alexandra Vajda, Herczeg Zoltán, Sugarbird)
Back to Top